Το Διακρατικό Έργο Creative@Hubs Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 συμμετέχει στην 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης: Περίπτερο: 17 / Κιόσκι: 05

Posted on August 30,2023 Posted in Exhibitions

Σκοπός της συμμετοχής του είναι η προβολή και δικτύωση των 4 Δημιουργικών Κόμβων (Hubs) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πλησιάζοντας στην ολοκλήρωση του έργου Creative@Hubs του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει τους 4 Δημιουργικούς Κόμβους που αναπτύχθηκαν σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου στην 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη ΔΕΘ (Περίπτερο 17 / Κιόσκι 5) το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 4 ετών υλοποίησης του έργου, αλλά και την ευκαιρία να δικτυωθεί και να συνεργαστεί με δημιουργούς, καλλιτέχνες, οργανισμούς και εταιρείες του χώρου της δημιουργικής βιομηχανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ).

Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 72 εργαστήρια-σεμινάρια προσαρμοσμένα στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων με περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες, και πραγματοποιήθηκαν αποστολές ανταλλαγής τεχνογνωσίας των διαχειριστών των κόμβων αλλά και αποστολές Β2Β των ενδιαφερόμενων μικρομεσαίων δημιουργικών επιχειρήσεων με πάνω από 30 συμμετοχές.

Επιπλέον αναπτύχθηκε πλήρες υλικό ασύγχρονης εκπαίδευσης σε 11 στοχευμένες θεματικές ενότητες διαθέσιμο σε όλους μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του έργου με σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και δικτύωσης (https://creativehubs.cti.gr/home). Αρκετές είναι ακόμα οι δράσεις στο πλαίσιο του έργου, για τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ.

Γνωρίστε μας, λοιπόν, από κοντά στο Περίπτερο: 17 / Κιόσκι: 05

Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας. Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν επίσης: το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», τα τρία Εμπορικά Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://2014-2020.greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/  

Posted on August 30,2023 Tags #Interreg_V_A_Greece_Italy #Interregreeceitaly #Interregproject #EUprojects #Creative_Hubs

InterregGreeceItaly Logo

La piattaforma Web Creative@Hubs fa parte del progetto Creative@Hubs il cui obiettivo principale è stabilire una maggiore sinergia tra le industrie creative e le autorità pubbliche al fine di contribuire alla capacità delle regioni di creare nuova conoscenza e generare innovazione. Il progetto Creative@Hubs fa parte del programma Interreg Grecia-Italia. Per maggiori informazioni visita Interreg Greece-Italy

Calendario degli eventi