Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το διήμερο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων των επιχειρήσεων της δημιουργικής βιομηχανίας, των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, και της Περιφέρειας Ηπείρου

Posted on December 19,2022 Posted in Events

Με πλήθος δράσεων και  μεγάλο αριθμό συναντήσεων υλοποιήθηκε το διήμερο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας, που υλοποίησαν τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας & Ηλείας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου, στα πλαίσια του έργου Creative@hubs.

Δύο ημέρες επιχειρηματικών συναντήσεων, κατανόησης επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, εκδηλώσεων μεταφοράς γνώσεων καθώς και παρουσίασης καλών πρακτικών, εμπεριείχε η δράση επιχειρηματικής δικτύωσης που υλοποιήθηκε στις 8 & 9 Δεκέμβριου στα Ιωάννινα.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε ημερίδα πληροφόρησης στο πολιτιστικό κέντρο ‘‘Δημήτριος Χαντζής’’.  Η Σοφία Τριάντου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τη στόχευση του έργου CREATIVE@HUBS καθώς και τη συμβολή του στην περιοχή. Ακολούθως η Δανάη  Κατσαντά, Υπεύθυνη του έργου για το Επιμελητήριο Αχαΐας, εκπροσωπώντας τα 3 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για τις 4 Περιφέρειες υλοποίησης, τη σημασία του διακρατικού χαρακτήρα του καθώς και τη μεθοδολογία υλοποίησης από τα μέλη της Προγραμματικής Σύμβασης για την Περιφέρεια Δυικής Ελλάδας και τον ρόλο των Επιμελητηρίων της περιοχής. Στη συνέχεια η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πολυξένη Μάντζιου αναφέρθηκε στο στόχο της υποστήριξης της παράδοσης, της κληρονομιάς του χειροποίητου κοσμήματος και της χειροποίητης τέχνης της περιοχής της Ηπείρου και τη σύνδεσή του με σύγχρονες πρακτικές ψηφιακής 3d παραγωγής, την επιστημονική προσέγγιση και τη μεθοδολογία υλοποίησής τους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γνωριμία των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ωριμάζοντας σχέσεις και προετοιμάζοντας τις επιχειρήσεις για τις συναντήσεις της επόμενής ημέρας.

Την δεύτερη ημέρα υλοποιήθηκε το πρόγραμμα των επιχειρηματικών συναντήσεων. Επιχειρήσεις των κλάδων του χειροποίητου κοσμήματος, της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, του εναλλακτικού & πολιτιστικού τουρισμού, της κεραμικής, της ζωγραφικής και των ψηφιακών πολυμέσων. Στις συναντήσεις αυτές που έλαβαν χώρα στις έδρες επιχειρήσεων των Ιωαννίνων, παρουσίασε ο καθένας το έργο του, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναζητώντας κοινές γραμμές επικοινωνίας και δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών και συνεργιών.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας υλοποιήθηκε εκδήλωση λήξης της δράσης στο πολιτιστικό κέντρο ‘‘Δημήτριος Χαντζής’’. Αφού ενημερώθηκαν οι επιχειρήσεις για τον εν εξελίξει Διασυνοριακό Διαγωνισμό Καινοτομίας στην δημιουργική βιομηχανία,  υπήρξε ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις ομάδες έργου των Επιμελητηρίων και των Περιφερειών, για τις εντυπώσεις τους από τις επισκέψεις στις επιχειρήσεις και εν γένει από το διήμερο πρόγραμμα. Η ανατροφοδότηση έδειξε έναν πολύ θετικό αντίκτυπο σε επίπεδο ωρίμανσης νέων ιδεών και συνεργασιών, κίνητρα για συνεργίες σε νέα πολιτιστικά προϊόντα και ένα ενθουσιώδη παλμό επιχειρηματικής έμπνευσης από όλους τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.

Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας.

Posted on December 19,2022 Tags #Interreg_V_A_Greece_Italy #Interregreeceitaly #Interregproject #Creative_Hubs #EUprojects

InterregGreeceItaly Logo

The Creative Hubs Web Platform is part of the Creative@Hubs project whose main objective is to establish an increased synergy between creative industries and Public authorities in order to contribute the capability of regions to create new knowledge and to generate innovation. The Creative@Hubs project is part of the Interreg Greece-Italy program. For more information visit Interreg Greece-Italy

Event Calendar